Rondreis Australië: hoogtepunten

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Tooku.be

Maak een reis door het land Down Under, maar onderdoen moet het zeker niet! Tijdens deze rondreis door Australië ontdek je vele hoogtepunten, van de Great Barrier Reef tot het rode centrum. Voeg er nog enkele wereldsteden aan toe en je hebt de echte Australia ervaring.

DAG 01 | Brussel – Sydney

Klaar voor jouw reis naar Australië? Vandaag vertrek je vanuit Brussel. Het is een lange reis naar de andere kant van de wereld, dus voor wie deze graag wilt onderbreken zijn er heel wat stopover mogelijkheden, vraag ernaar.

DAG 02 | Sydney

G’day en welkom in Australië! Je komt ’s avonds aan in het bruisende Sydney en neemt de transfer naar je hotel voor een goede nachtrust na deze lange reis.

DAG 03 | Sydney (O)

Sydney is de grootste stad van Australië met zo’n vijf miljoen inwoners. Dat er heel wat te beleven valt moeten we je waarschijnlijk niet vertellen. Deze voormiddag staat er een Sydney Harbour Cruise op het programma, ideaal als eerste kennismaking met de stad en haar iconen zoals de Opera House, de Harbour Bridge en de vele stranden. Erna kan je zelf op verkenning of kan je kiezen voor een van de vele andere excursie mogelijkheden zoals een rondleiding in het Opera House, of wat dacht je van een fietstocht?!

DAG 04 | Sydney: Blue Mountains NP (O)

Vandaag trek je de stad uit en rij je de Blue Mountains tegemoet. Dit nationale park dankt haar naam aan de eucalyptusbomen die een blauwe gloed meegeven. Met een stevig paar wandelschoenen verken je hier prachtige vergezichten, bulderende watervallen en nog veel meer.

DAG 05 | Sydney – Airlie Beach (O)

Je vliegt van Sydney naar de oostkust van Australië, naar het kuststadje Airlie Beach. Airlie Beach is de toegangspoort tot de Whitsundays, Hamilton Island en zelfs de Great Barrier Reef. Een top plek om te vertoeven met andere woorden.

DAG 06 | Airlie Beach: Whitsundays (O)

Vandaag ga je op cruise naar de Whitsundays. Je gaat naar het prachtige Whitehaven Beach en verkent de spectaculaire Hill Inlet. Je spendeert de dag al zwemmend, wandelend, zonnebadend en vooral genietend.

DAG 07 | Airlie Beach – Townsville

Vandaag stap je de auto in en rijd je verder noordwaarts de kust af naar Townsville. Je verblijft hier centraal gelegen met zicht op deze prachtige omgeving.

DAG 08 | Townsville – Port Douglas

Je route brengt je vandaag nog verder noordwaarts naar Port Douglas. Een lange rit langs de kust brengt je tot dit stadje dat voor velen dé uitvalsbasis is voor een verkenning van de Great Barrier Reef.

 

DAG 09 | Port Douglas: Great Barrier Reef

Vandaag op het programma?! Jawel, een verkenning van het wereldberoemde Great Barrier Reef, een van de zeven natuurwonderen van onze planeet. Deze trots van iedere Australiër is een must voor elke bezoeker en snorkelfanaat (snorkelmateriaal is voorzien aan boord). De grillige vormen van immense koralen en een bont allegaartje van krioelende vissoorten en zeeschildpadden zijn de ingrediënten van een fantastische onderwaterwereld.

 

DAG 10 | Port Douglas

Je hebt een vrije dag in Port Douglas. Verken de vele stranden, winkeltjes, cafés en restaurants, proef van verse oesters en een wijntje of spring de auto in naar Mossman Gorge voor een wandeling in het Daintree regenwoud met al haar lianen, klimplanten en mossen.

Onze tip? Kies voor de excursie: Dobberen en snorkelen in het regenwoud.

 

DAG 11 | Port Douglas – Cairns – Uluru (Ayers Rock)

Je rijdt naar Cairns, levert de huurwagen in en neemt een vlucht naar het bekende Red Centre. Hier haal je terug een huurwagen op en rijd je meteen naar Kata Tjuta voor een magische zonsondergang ervaring. Wandel rond de hoge rotskoepels van Kata Tjuta (The Olgas) bij zonsondergang en zie hoe ze oplichten en van kleur veranderen met het omringende rode droge landschap.

DAG 12 | Uluru (Ayers Rock)

 

Kata Tjuta (The Olgas) maken samen met Uluru (Ayers Rock) deel uit van Uluru National Park.  Breng een bezoek aan de bekende rode zandsteenrots Uluru. In werkelijkheid bestaat de schijnbaar gave oppervlakte uit een rijke verzameling van kloven, holen, spleten en groeven. De Aboriginals beschouwen zichzelf als bewakers van dit geologische wonder dat ze van hun voorouders hebben geërfd. Zin in een magische avond? Geniet dan van een outback diner omgeven door een indrukwekkende lichtinstallatie met Uluru als backdrop.

DAG 13 | Ayers Rock – Kings Canyon

Je springt de wagen in en rijdt richting Kings Canyon. Je volgt de Lasseter Highway en de Luritja Road naar Uluru-Kata Tjuta National Park. Onderweg passeer je Mt Conner, beter bekend als ‘Fooluru’, omdat velen Mt Conner als Uluru aanzien. Wandel naar het uitkijkpunt voor een zicht op de zoutvlakten van Lake Amadeus.

DAG 14 | Kings Canyon: Watarrka National Park

Wie Kings Canyon zegt, zegt 300 meter hoge zandstenen kliffen, kloven vol palmbomen en uitzichten die zich tot in het oneindige uitstrekken over de woestijn. Dit is bovendien de perfecte plaats om je wandelschoenen aan te trekken. De populairste wandeling is de rim walk, een stevige klim die je beloont met schitterende uitzichten.

DAG 15 | Kings Canyon – Alice Springs

Onderweg zijn er heel wat mooie plekjes Red Centre te verkennen. Op je route vandaag liggen onder andere Glen Helen Gorge,  Ormiston Gorge, de Ochre Pits en de West MacDonnell Ranges. En wat het nog beter maakt is dat je hier op vele plekken een verfrissende duik kan nemen. Wie een schitterende zonsondergang wel kan waarderen, gaat naar Simpsons Gap, waar je na een korte wandeling bij de ideale plek aankomt om te genieten van het vallen van de avond.

DAG 16 | Alice Springs – Melbourne

Je ruilt de afgelegen outback in voor het memorabele Melbourne. Deze hippe stad heeft heel wat te bieden. Van leuke musea tot een heerlijke food scene, en van gezellige laneways tot de coolste streetart.

DAG 17 | Melbourne: Great Ocean Road

Vandaag staat een van de mooiste kustwegen van Australië op je programma: de beroemde Great Ocean Road. Deze meer dan 250 kilometer lange weg werd destijds aangelegd om de slachtoffers van Wereldoorlog I te herdenken. Tegenwoordig zijn het de uitzichten en interessante rotsformaties die de weg kenmerken.

DAG 18 | Melbourne – Brussel

Geniet nog van een laatste dag in Melbourne vooraleer je naar de luchthaven gaat voor je terugvlucht richting België.

 

DAG 19 | Brussel

Je komt terug aan in Brussel na een schitterende reis down under.