Rondreis Indonesië: Java & Bali

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Tooku.be

Op zoek naar een klassieke rondreis met lokale Nederlandstalige gids die je de hoogtepunten van het islamitische Java en hindoeïstische Bali laat zien? Welkom!

DAG 01 | Amsterdam/Brussel – Yogyakarta

Klaar voor vakantie? Off we go!

DAG 02 | Yogyakarta

Welkom in Java Indonesië! Bij je landing in Yogyakarta staan je chauffeur en gids je op te wachten. Zij brengen je naar het elegante en rustgevende hotel waar je vandaag kan rusten. 

DAG 03 | Yogyakarta (O,L)

Na het ontbijt in het hotel breng je een bezoek aan het Kraton (het sultanpaleis) en maak je kennis met de echte Javaanse ambachten, zoals zilversmid en batikkunst. Na de lunch staat er een bezoek aan de bekende Borobudurtempel op het programma. Deze Boeddhistische tempel lag jarenlang bedolven onder vulkanische as en natuurlijke begroeiing, maar werd opnieuw ontdekt in 1815. Recentelijk werd de tempel hersteld onder het toeziend oog van Unesco.

 

DAG 04 | Yogyakarta – Malang (O,L)

Vandaag verlaat je Yogyakarta en rijd je richting Malang. Op het programma? Een bezoekje aan het grootste hindoe-Javaanse tempelcomplex in Indonesië: Prambanan. Daarna zet je de weg verder via Solo naar het kleurrijke Malang.

 

DAG 05 | Malang – Kalibaru (O,L)

Heb je ooit de zon zien opgaan bij een kratermonding? Nee? Dan krijg je vandaag de kans! Je dag start bij schemerlicht met een rit naar Bromo. Het is prachtig om te zien hoe de eerste zonnestralen door de ochtendmist breken. Ontbijten doe je op de terugweg in een lokaal restaurant. Vandaag staat er een prachtige rit door de natuur op het programma, met onderweg een lunch. In de late namiddag rust je lekker uit in het ecoresort met zijn tropische tuin. In de verte zie je de koffie- en cacaoplantages van Kalibaru.

 

DAG 06 | Kalibaru – Malang – Pemuteran (O,L)

Kalibaru heeft de meest veelzijdige plantages van Java. Alles wat je ooit al wilde weten over het verbouwen van vanille, koffie of nootmuskaat kom je vandaag te weten. Na het ontbijt neemt een ervaren gids je mee op ontdekking. Daarna is Bali aan de beurt. De overzetboot zet vanuit Ketapang koers naar de prachtige westkust van Bali. Na je aankomst op Bali word je naar Pemuteran gebracht waar je incheckt voor twee nachten in The Menjangan, gelegen temidden van het Bali Barat National Park.

 

DAG 07 | Pemuteran (O)

Vandaag kan je rustig ontbijten en de omgeving op eigen houtje verkennen. Het hotel biedt tal van excursies om dit prachtig stukje natuur te verkennen, denk maar aan birdwatching, mangrovetochten of op stap gaan met een park ranger door het nationale park.

 

DAG 08 | Pemuteran – Candidasa (O)

Na het ontbijt en de check-out vertrek je samen met je Nederlandstalige gids naar Candidasa. Onderweg breng je een bezoek aan het dorpje Sangsit dat op enkele kilometers ten oosten van Singaraja ligt. Hier ontdek je de Bejitempel, opgedragen aan de godin Dewi die dient te zorgen voor een goede irrigatie van de rijstvelden. Daarna rijd je verder naar Kintamani waar je kan genieten van prachtige uitzichten over de Batur berg. Het laatste bezoek van vandaag is de Besakihtempel, beter gekend als de Moedertempel en de meest heilige plaats voor de Balinezen op het eiland. Je laatste rit brengt je naar Candidasa, waar je incheckt in het hotel.                     

 

DAG 09 | Candidasa (O)

Na je ontbijt in het hotel heb je een vrije dag om te genieten van de omgeving en de faciliteiten van het hotel. Ga lekker zwemmen, loop verloren in de spa van het resort en sluit je dag af met een heerlijke cocktail en een magnifieke zonsondergang. 

 

DAG 10 | Candidasa – Ubud (O)

Je geniet van een rustig ontbijt en checkt uit. Samen met je gids vertrek je richting Ubud. Onderweg staan een aantal bezoeken gepland. Een eerste stop is de Goa Lawah, ook wel gekend als de vleermuizengrottempel. Vervolgens staat Kusamba op het programma, een dorpje met kleurrijke vissersbootjes. Een bezoek aan het dorpje Tihingan, waar de typische gamelan instrumenten worden gemaakt mag vandaag ook niet ontbreken. De laatste stop vooraleer je Ubud bereikt is de terrasvormige Kehentempel. Bij aankomst in Ubud check je in in het hotel en geniet je van een vrije avond.

 

Superior
Ananda Cottages

DAG 11 | Ubud (O)

Vandaag geniet je van een rustig ontbijt en heb je een vrije dag om de omgeving van Ubud te verkennen. Ga zeker eens naar de lokale markt en vergeet er niet af te dingen. Breng ook een bezoekje aan het Monkey Forest of geniet van de vele hippe eetplekjes. Açai bowl, iemand?

DAG 12 | Ubud – Sanur (O)

Na het ontbijt en de check-out vertrek je richting Sanur. Onderweg stop je aan de kunstenaarsdorpjes van Mas en Celuk, respectievelijk gekend voor hun houtsnijwerk en zilversmeedkunst. Daarna rijd je tot Taman Ayun, de vroegere koninklijke tempel van Mengwi. De laatste stop van de dag is de prachtige zeetempel van Tanah Lot van waaruit je spectaculaire uitzichten hebt over de Indische Oceaan. Ten slotte ga je naar Sanur waar je incheckt in het hotel.

DAG 13 & 14 | Sanur (O)

 

Na je ontbijt in het hotel geniet je van een vrije dag om de omgeving van Sanur te ontdekken. Op uitstap en gaan raften of een dagje uitrusten aan het strand? Yes please!

 

DAG 15 | Sanur – Denpasar (O)

Na je ontbijt in het hotel heb je een vrije dag om te genieten van de omgeving en de faciliteiten van het hotel.

DAG 16 | Amsterdam/Brussel

Je landt in Amsterdam of Brussel na een fantastische reis!

Uitbreiding: Spectaculaire views vanop de Ijen vulkaan

Vijf extra nachten aan je rondreis koppelen voor de allermooiste uitzichten? Op een hoogte van 2.383 meter ontdek je het groenkleurige kratermeer van de Ijen vulkaan waar je de zwaveldragers zwaar geladen naar boven ziet komen. Een indrukwekkend zicht.