Schetsen van China

Individueel - Schrijf je nu in

14-daagse individuele rondreis met chauffeur

Prijzen en programma van Imagine Travel

Dag 1 : Brussel-Peking

Vertrek vanuit Zaventem naar Peking.
 

Dag 2 : Peking (m-a)

Aankomst in Peking. Onthaal en transfer naar hotel Artyzen Habitat Dongzhimen****. Indien de kamer nog niet beschikbaar is, start u de bezoeken met een verkenningstocht per rickshaw door de eeuwenoude wijken van de Hutongs om een kijkje te nemen in een gemeenschapsleven dat snel aan het verdwijnen is. Dumpling lunch bij een lokale familie die u ook leert hoe dumplings te maken. Daarna bezoek aan het Zomerpaleis, omringd door een aantal parken met vijvers en meren. Boottocht op het Kunmingmeer. Op de terugweg een korte fotostop aan het Olympisch park (OS van 2008) met het ‘Bird’s Nest’ en de ‘Watercube’. Welkomstdiner: Beijing Duck.
 

Dag 3 : Peking (o-m)

Dagexcursie naar de Chinese muur (ruim 6000 km lang) bij het stukje ‘wild wall’ bij Badaling. Daar heerst nog een authentieke sfeer zonder veel toeristen en souvenir-verkopers. U kunt een wandeling maken op de muur of nog een bezoek brengen aan een gerestaureerd deel van de muur. Lunch bij de muur. Daarna ontdekking van de imposante Tempel van de Hemel. ’s Avonds Kung Fu show.
 

Dag 4 : Peking-Datong (o-m)

In de voormiddag bezoek aan het Tiananmenplein en de Verboden Stad, het centrum van de Chinese beschaving, die meer dan 500 jaar lang de residentie van de keizers was. Vanop de Kolenheuvel heeft u een uitzicht over de Verboden Stad. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna transfer naar het treinstation voor de rechtstreekse hogesnelheidstrein naar Datong en vervolgens transfer naar het hotel. Intrek in hotel Yungang Jianguo Hotel****.

Dag 5 : Datong (o-m)

In de voormiddag bezoek aan de Hanging Tempel, een prachtig voorbeeld van traditionele Chinese architectuur met rijke geschiedenis en religieuze betekenis. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna ontdekking van de Yungang Grotten, een UNESCO-werelderfgoedlocatie bekend om zijn indrukwekkende boeddhistische rotstekeningen en sculpturen. Vervolgens bezoek aan de Huayan Tempel, een belangrijk boeddhistisch heiligdom met unieke architectonische kenmerken en diepe spirituele betekenis.
 
 

Dag 6 : Datong-Xian (o-m)

Transfer naar het treinstation voor een hoge snelheidstrein naar Xian, hoofdstad onder vele dynastieën, gelegen in het bekken van de Gele stroom en beschouwd als de wieg van de Chinese beschaving. Onthaal en transfer naar het hotel Moxy Xian Downtown Hotel****.

Dag 7 : Xian-Guilin (o-m)

In de voormiddag bezoek aan Miaohoujie straat met lokale markten waar een schaduw poppenshow kan worden aanschouwd en de Grote Moskee. Daarna transfer naar één van de hoogtepunten uit de Chinese cultuur: het grafmonument van keizer Qin Shi Huang Di, waaruit 8000 levensgrote terracotta krijgers werden opgegraven. Lunch dichtbij het museum. Daarna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Aankomst en intrek in het hotel La Pairie****.
 

Dag 8 : Guilin-Yangshuo (o-m)

In de voormiddag maakt u een onvergetelijke cruise van Guilin naar Yangshuo over de Li rivier, die bekend staat om zijn prachtige karstlandschappen. Lunch op de boot. Bij aankomst in Yanghsuo transfer naar het hotel. In de namiddag wandel- of fietstocht door het platteland van Yangshuo waar u grotten kunt zien, de Yulong rivier ontdekt en geniet van het berglandschap van Yangshuo U stopt aan de rijstvelden, wandelt door oude boerendorpjes en maakt zo kennis met het echte China. Transfer naar hotel Secret Garden Hotel****.
 

Dag 9 : Yanghsuo-Sanjiang (o-m)

In de voormiddag Bamboo vlot op de Yunlong rivier gevolgd door bezoek aan de lokale markt. Transfer naar de beroemde terrasvormige rijstterrassen van Longji. Lunch in de rijstterrassen en daarna wandeling door de rijstterrassen in de valleien bewoond door de Yao en Zhuang minderheden. Transfer naar Sanjiang. Aankomst en intrek in hotel Jolie Vue Boutique*****
 

Dag 10 : Sanjiang-Congijang-Sanjiang (o-m)

’s Morgens transfer naar Congjiang. U ontdekt er het plattelandsleven door een bezoek te brengen aan de nog authentieke dorpjes Miao en Zhaoxing waarvan een groot deel van de bevolking tot de Dong behoort. Lunch in lokaal restaurant. Daarna transfer naar Zhaoxoing. Zhaoxing is een prachtig voorbeeld van een traditioneel Dong-dorp met een prachtig plein, veel traditionele houten huizen en maar liefst 5 trommeltorens. Daarna transfer terug naar Sanjiang.
 

Dag 11 : Sanjiang-Shanghai (o-m)

Na het ontbijt bezoek aan de Brug van Wind en Regen. Geniet van een lokale voorstelling vol dans en zang. Bezoek Dong stad. Lunch in Sanjiang. Daarna transfer naar luchthaven en binnenlandse vlucht naar Shanghai. Transfer naar hotel. Aankomst en intrek in SSAW Boutique Hotel****.
 

Dag 12 : Shanghai (o-m)

In de voormiddag verkenning van het oude centrum van Shanghai met kleurrijke winkels. Vervolgens bezoek aan het voorbeeld van Chinese tuinarchitectuur: de Yuyuan tuin. Lunch in de omgeving. In de namiddag steekt u de Huang Pu rivier over met ferry en breng je een bezoek aan de Shanghai Toren, een van de hoogste torens ter wereld met een adembenemend zicht op de skyline van de stad.
 

Dag 13 : Shanghai (o-m)

In voormiddag bezoek aan Zhouzhuang Waterstad, bekend om zijn netwerk kanalen, rivieren en historische stenen bruggen die de stad doorkruisen. De schilderachtige waterwegen worden vaak omzoomd door eeuwenoude huizen en traditionele architectuur. Lunch in lokaal restaurant. Daarna bezoek aan het Urban Planning Exhibition. Dit multifunctionele center is ingericht rond de thema’s: stad, mens, omgeving en ontwikkeling. Het museum van Stadsplanning laat foto’s uit het verleden zien, uiteenzettingen over hoe de stad veranderd is, plannen voor satellietsteden,… Modernere en vooruitstrevende plannen zal u niet gauw elders tegenkomen. Rest van de dag is vrij
 

Dag 14 : Shanghai-Brussel (o)

Vrije tijd tot aan de transfer naar de luchthaven. Terugvlucht naar Zaventem.