Schetsen van China

Individuele rondreis - Schrijf je nu in

14-daagse individuele rondreis met chauffeur in 4* hotels en charme hotels

Dag 1 : Brussel – Peking

vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse Hainan Airlines vlucht naar Peking.

Dag 2 : Peking (m-a)

Aankomst in Peking. Onthaal en transfer naar hotel Sofu****. Indien de kamer nog niet beschikbaar is, start u de bezoeken met een verkenningstocht per rickshaw door de eeuwenoude wijken van de Hutongs om een kijkje te nemen in een gemeenschapsleven dat snel aan het verdwijnen is. Vlakbij woont u een korte maar hevige drumdemonstratie bij in de trommeltoren. Dumpling lunch bij een lokale familie. Daarna bezoek aan het Zomerpaleis, omringd door een aantal parken met vijvers en meren. Boottocht op het Kunmingmeer. Op de terugweg een korte fotostop aan het Olympisch park (OS van 2008) met het ‘Bird’s Nest’ en de ‘Watercube’. Welkomstdiner: Beijing Duck.

Dag 3 : Chinese muur (o-m)

Dagexcursie naar de Chinese muur (ruim 6000 km lang) bij het stukje ‘wild wall’ bij Badaling. Daar heerst nog een authentieke sfeer zonder veel toeristen en souvenirverkopers. U kunt een wandeling maken op de muur of nog een bezoek brengen aan een gerestaureerd deel van de muur. Lunch bij de muur. Daarna ontdekking van de imposante Tempel van de Hemel. ’s Avonds Kung Fu show.

Dag 4 : Peking – Pingyao (o-m)

In de voormiddag bezoek aan het Tiananmenplein en de Verboden Stad, het centrum van de Chinese beschaving, die meer dan 500 jaar lang de residentie van de keizers was. Vanop de Kolenheuvel heeft u een uitzicht over de Verboden Stad. Lunch in een lokaal restaurant. Daarna transfer naar het treinstation voor de rechtstreekse hogesnelheidstrein naar Pingyao en vervolgens transfer naar het hotel (zonder gids). Intrek in hotel Yuchengyuan (guesthouse) of hotel Yunjingcheng Folk (eenvoudige accommodatie).

Dag 5 : Pingyao – Xian (o-m)

Vrije voormiddag in deze mooie historische stad waarvan de middeleeuwse stadsmuren met houten poorten en gietijzeren kanonnen ter bescherming nog geheel intact en compleet zijn. Hoge snelheidstrein naar Xian, hoofdstad onder vele dynastieën, gelegen in het bekken van de Gele stroom en beschouwd als de wieg van de Chinese beschaving. Onthaal en transfer naar het hotel à l’hôtel Novotel SCPG****.

Dag 6 : Xian – Guilin (o-m)

In de voormiddag bezoek aan de Grote Moskee en de moslimwijk met zijn soeks. Daarna transfer naar één van de hoogtepunten uit de Chinese cultuur: het grafmonument van keizer Qin Shi Huang Di, waaruit 6000 levensgrote terracotta krijgers werden opgegraven. Lunch tijdens de bezoeken. Daarna transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Guilin. Aankomst en intrek in het hotel Guilin Bravo****.

Dag 7 : Guilin – Congjiang – Sanjiang (o-m)

’s Morgens vertrekt u met de hoge snelheidstrein naar Congjiang. U ontdekt er het
plattelandsleven door een bezoek te brengen aan de nog authentieke dorpjes Miao en Zhaoxing waarvan een groot deel van de bevolking tot de Dong behoort. Zhaoxing is een prachtig voorbeeld van een traditioneel Dong-dorp met een prachtig plein, veel traditionele houten huizen en maar liefst 5 trommeltorens. Daarna verder per trein naar Sanjiang. Intrek in het hotel Sanjiang Jolie Vue Boutique****.

Dag 8 : Sanjiang – Longji (o-m)

Bezoek aan de bevolking die Tai Chi beoefent. Lunch in een lokaal restaurant en daarna transfer naar Longji, de beroemde terrasvormige rijstvelden in de door Yao en Zhuang bewoonde valleien. Intrek in het hotel Ping An****.

Dag 9 : Longji – Yangshuo (o-m)

Na het ontbijt geniet u al wandelend van het uitzonderlijke landschap en de rijstvelden die door eeuwenlang handwerk en landbouwkundige intelligentie werden aangelegd op steile heuvels. Transfer naar Yangshuo, gekenmerkt door een landschap van heuvels die gevormd zijn door het oplossen van kalksteen in water. Onderweg bezoek aan een thee plantage en de Fobo berg. Aankomst in de namiddag en intrek in het hotel Ruihua Courtyard****. Optioneel: € 55 p.p. Klank- en lichtshow op en rond het water van de Li-rivier van de beroemde filmregisseur Zhang Yimou (Olympische Spelen 2008).

Dag 10 : Yangshuo (o-m)

Na het ontbijt transfer naar de Xianggong berg voor een prachtig uitzicht over de omgeving en vervolgens trekking (2u) naar Xingping. Na de lunch bezoek aan het oude stadsgedeelte. In de namiddag tocht per bamboevlot daarna verder per wagen naar het oude centrum van Fuli. Transfer terug naar Yangshuo voor overnachting.

Dag 11 : Yangshuo – Guilin – Shanghai – Suzhou (o-m)

In de voormiddag fietstocht in de omgeving van Yangshuo. U stopt aan de rijstvelden, wandelt door oude boerendorpjes en maakt zo kennis met het echte China. Lunch in een lokaal restaurant en transfer naar de luchthaven van Guilin voor de binnenlandse vlucht naar Shanghai. Bij aankomst, onthaal en transfer naar Suzhou, bekend om zijn talrijke kanaaltjes, bruggen en klassieke tuinen met sprookjesachtige namen. Intrek in het hotel Garden**** (Nan Yuan).

Dag 12 : Suzhou – Tongli – Shanghai (o-m)

In de voormiddag bezoek aan de ‘tuin van het Koppel’, de ’tuin van de Meester der Visnetten’, de kleinste tuin van de stad en vervolgens boottocht op de kleine kanalen. Daarna wandelt u langs de kanalen over Pingyiang Road. Lunch in een lokaal restaurant en daarna verder naar Shanghai via Tongli, ‘het Venetië van het oosten’. Bezoek aan het pittoreske stadje. Bij aankomst in Shanghai, intrek in het hotel Narada Boutique Shanghai Hongkou****. s Avonds wordt u getrakteerd op een sensationeel acrobatiespektakel in het Circus van Shanghai. (Shangcheng theater).

Dag 13 : Shanghai (o-m)

In de voormiddag bezoek aan de Jade Boeddha tempel en verkenning van de oude stad met zijn kleurrijke winkeltjes. Na de lunch bezoek aan het Urban Planning Exhibition Center. Dit multifunctionele center is ingericht rond de thema’s: stad, mens, omgeving en ontwikkeling. Het museum van Stadsplanning laat foto’s uit het verleden zien, uiteenzettingen over hoe de stad veranderd is, plannen voor satellietsteden,… Moderner en vooruitstrevender plannen zal u niet gauw elders tegenkomen. Daarna wandeling op de Bund en boottocht op de Huang Pu rivier voor een mooi zicht op de skyline. ’s Avonds transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse vlucht naar Brussel.

Dag 14 : Shanghai – Brussel

Terugvlucht naar Zaventem.