Sri Lanka

individuele rondreis - Schrijf je nu in

individuele rondreis

De “Parel van de Indische Oceaan”, zo wordt Sri Lanka ook wel genoemd, ligt ten zuiden van India. Sri Lanka heeft een rijke geschiedenis en is het perfecte eiland voor een ontspannen rondreis. Gevangen in de delicate geuren van thee en kruiden, verleidt het mystische Ceylon reizigers sinds de tijd van Marco Polo. U ontdekt de archeologische schatten in het woud, de prachtige fauna en flora in de nationale parken, de eindeloze stranden met kokospalmen en het diepgewortelde Boeddhisme. Laat je verrassen door het groene Sri Lanka en dompel je onder in de weelderige natuur van Sri Lanka: van jeepsafari’s met olifanten en tropische vogels tot ananas-en theeplantages, van koloniale stadjes midden in de groene bergen tot het laatste stukje primair tropisch regenwoud van Sri Lanka.De talloze boeddha beelden, het afwisselende landschap, de zeer vriendelijke bevolking en de vele overblijfselen uit een historisch verleden, zorgen voor een perfecte sfeer om uw vakantie in door te brengen!

We bieden privéreizen aan op het exotische eiland in de Indische oceaan: u reist dus met uw eigen gezelschap, met uw eigen Engelstalige privégids en privévervoer. Elke rondreis is aan te passen aan uw wensen, zo kunt u ook verschillende regio’s combineren en eventueel een strandverblijf inlassen op het einde van de reis. Wij helpen u graag uw eigen reis in Sri Lanka samen te stellen.

Sri Lanka-2

dag 1 Colombo

Aankomst in Colombo. 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dag 2-3 strandverblijf

Eerst even tot rust komen…

IMG_9323

P2093011

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dag 4-5 Yala

Yala National Park is gelegen in het zuid-oosten van Sri Lanka , er leven meer dan 130 verschillende diersoorten.

Tijdens een safari per 4 x 4 jeep zien we met een beetje geluk: apen, beren, buffels, herten, krokodillen, olifanten en wilde varkens.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dag 6   Nuwara Eliya

Na het ontbijt vertrekken we naar het binnenland van Sri Lanka waar we optioneel een treinrit maken door de theeplantages, kunnen raften, wandelen naar de waterval of door de jungle.

onderweg bezoek aan Horton plains national park.

Nuwara Eliya is het centrum van de theeplantages. In Sri Lanka wordt de stad ook wel ‘City of Light’ genoemd maar veel bekender is de bijnaam ‘Little England’.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dag 7    Kandy

Na het ontbijt vertrekken we naar Kandy, de culturele hoofdstad van Sri Lanka. Sinds 1988 staat het op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De Temple of Tooth is één van de meest heilige Boeddhistische pelgrimsoorden ter wereld.

Voor het avondmaal maken we nog een tocht per tuk tuk langsheen de belangrijkste bezienswaardigheden. 

dag 8 Peradeniya 

Na het ontbijt bezoeken we de prachtige botanische tuinen van Peradeniya.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Bovendien is deze omgeving een paradijs voor vogelliefhebbers en prachtig gelegen aan de voet van het Hantanagebergte. Hier vindt u meer dan 60 vogelsoorten terug.

dag 9   Dambulla – Habarana

Na het ontbijt vertrekken we richting Habarana. Onderweg bezoek aan de kruidentuin: peper, kaneel, kruidnagel, nootmuskaat, vanille, cacao,…. Een lokale gids zal u enthousiast de verschillende kruiden tonen en het gebruik ervan uitleggen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Na de lunch volgt een bezoek aan de rotstempel van Dambulla met zijn honderden Boeddhabeelden.

dag 10 Habarana – Sigiriya en Polonnaruwa

Na het ontbijt vertrekken we naar de rots van Sigiriya. Volgens velen het hoogtepunt op hun rondreis doorheen Sri Lanka. De ca. 200 meter hoge rots reist uit het niets op uit de omringende jungle.

De stad Polonnaruwa is onze volgende halte, waar we gaan fietsen.

dag  11  Habarana – Colombo

Hier bezichtigen we het indrukwekkende Boeddhabeeld of gaan op safari in Minneriya National Park.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

dag 12  Colombo – België

terugreis naar België

IMG_1258

IMG_1419

optioneel: extensie strand 

Aan de exotische kust in het Oosten van het eiland kan u een extra strandverblijf toevoegen aan de rondreis. Hier is er tijd voor ontspanning en rust alsook voor watersport, dolfijnen spotten, …