Stockholm

citytrip - Schrijf je nu in

3-daagse citytrip naar het noorden

Stockholm, de hoofdstad van Zweden, is uniek vanwege alle eilanden, van al het water en groen en bekende musea. Ontdek alle facetten van deze veelzijdige, voetgangervriendelijke stad.

IMG_8338

dag 1: Norrmalm en de archipel

Norrmalm is het stadscentrum van Stockholm. Door een opknapbeurt halverwege vorige eeuw ontstonden er grote architectonische verschillen.

IMG_8253

IMG_8264

Aan de ene kant heb je het moderne Kulturhuset aan Sergels Torg, en aan de andere kant de klassiekere gebouwen.

IMG_8244

De mooie ronde bibliotheek is een pareltje. Genieten doe je in het grote stadspark Kungsträdgarden.

IMG_8241

Namiddag maken we een boottocht naar de archipel, waar kleine vakantiehuizen zich afwisselen met statige buitenverblijven.

IMG_8350

Dag 2: Gamla Stan en Södermalm

Zonder een bezoek aan Gamla Stan ben je niet in Stockholm geweest. In dit levendige sfeervolle oude stadsdeel ligt het oudste koninklijk paleis in Europa dat nog steeds wordt gebruikt als residentie.

In de smalle straten en stegen is het gezellige slenteren tussen winkeltjes en galeries. Het Nobelmuseum ligt hier en talrijke andere historische gebouwen.

IMG_8287

Södermalm is het grootste eiland van Stockholm. De voormalige arbeiderswijk groeide uit tot een populaire wijk vol kunstenaars , studenten en ontwerpers. Er hangt hier een heerlijk relaxte sfeer waardoor iedereen zichzelf kan zijn.

IMG_8393

Vanaf de Monteliusvägen heb je mooi panorama over het centrum.

dag 3: Djurgarden

Een van de dingen die Stockholm zo uniek maakt , is de aanwezigheid van water en groen. Natuur vind je volop op Djurgarden. Je kunt hier heerlijk tot rust komen , te voet of met de fiets.

IMG_8309

IMG_8302

IMG_8308

Musea zijn er genoeg op dit eiland waaronder het eerste openluchtmuseum ter wereld, Skansen, het ABBA museum, het Vasa schip, of Junibacken waar de wereld van Astrid Lindgren tot leven komt.

IMG_8269