Tanzania en Zanzibar

Internationale groep - Schrijf je nu in

Het beste van Tanzania in internationale groep  en strandverblijf in Zanzibar  

11 dagen-10 nachten, vaste vertrekdata met 6 tot 7 personen per jeep

Deze safari neemt je mee doorheen Tanzania en toont je het mooiste wat het land te bieden heeft. Je overnacht in prachtige lodges en ontdekt overdag de fauna en flora van de nationale parken. Optioneel kan de reis eindigen aan de stranden van het exotische Zanzibar.

Het is mogelijk om van onderstaande reis enkel de safari te doen (TANZANIA DELUXE SAFARI) in 7 dagen / 6 nachten zonder het strandverblijf in Zanzibar.

Bekijk hier onze eigen beelden van Tanzania:

 Dag 1    Kilimanjaro

Vlucht naar Kilimanjaro

Onthaal door onze lokale agent, transfer 1u, intrek in het hotel. vrij avondmaal.

Overnachting in het Arusha Serena hotel 4*

_MG_5472

Dag 2 Lake Manyara 

Na het ontbijt rijden we naar het Lake Manyara National Park voor een safari ( 33-4 uur), gelegen tussen de rotspartijen van the Great Rift Valley en Lake Manyara.

Wanneer u het National Park binnenrijdt, bevindt u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen.

De weg leidt u verder naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk Lake Manyara. Het meer heeft een oppervlakte van 390 km² en is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleinere dieren.

_MG_4435

Ook de vogelliefhebber zal hier aan zijn trekken komen. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden, lepelaars, kraanvogels, neushoornvogels en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog.

_mg_4477

image2-2

Lunchbox, avondmaal en overnachting in Lake Manyara Serena lodge 5* of Manyara view lodge 5*

Dag 3  Olduvai kloof – Serengeti

Na het ontbijt rijden we naar het Serengeti National Park. 

_MG_5061

Onderweg stop bij de Olduvai kloof (optioneel bezoek 50 euro pp), de archeologische site die de familie Leakey op de kaart heeft gezet. In 1959 schokte Mary Leakey de wereld met haar vondst van de 1,8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later, in 1979, deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid’ genoemd.

Optioneel: bezoek aan een dorp van de Masaï. (40 euro)

_MG_4842

We rijden even verderop het Serengeti Nationaal Park in. Van de ingang tot de lodge hebben we al de kans om dieren te spotten.

Lunchbox, avondmaal en overnachting in Serengeti Serena lodge 5* of Serena Mbuzi Mawe camp 5* 

image1-2

Dag 4   Serengeti National Park

Volledige dag safari in het park met lunchbox.  Gelokt door de regen verzamelen zich meer dan een miljoen wildebeesten, 200.000 zebra’s en 300.000 gazelles  om gezamenlijk de lange trek vanuit het droge noorden naar het natte zuiden te maken. Het park wordt gekenmerkt door open vlaktes in het zuiden, acacia bomen in het midden, heuvels in het noorden en rivieren en rotsen door het gehele park waarop u dikwijls luierende leeuwen aantreft. In het park kan u naast de migratiedieren onder andere ook jachtluipaarden, leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, antilopen, nijlpaarden en vele vogelsoorten spotten. Lunchbox.

We dineren en overnachten in de Serengeti Serena Lodge 5* of Serena Mbuzi Mawe camp 5*

image2

Dag 5   Serengeti National Park – Ngorongoro

optioneel: ballonvaart bij zonsopgang over de Serengeti incl. ontbijtbuffet in de bush (+/-500 euro pp)

In de voormiddag en namiddag maken we nog een safari doorheen de Serengeti. Lunchbox. Daarna begeven we ons naar de uitgang en het aanpalende Ngorongoro National Park en verder naar de lodge. Onderweg passeren we weer de Masaï dorpen en zien we herders langs de weg.

_mg_4895

Avondmaal en overnachting in de Ngorongoro serena lodge 5* of Ngorongoro Lions Paw Camp 5*

foto22

Dag 6   Ngorongoro krater

Na het ontbijt dalen we af naar de bodem van de krater ( 6 uur)

De Ngorongoro-krater is de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan (caldera) ter wereld. Het is een uniek voorbeeld van de diversiteit in de natuur doordat het een natuurlijke afsluiting geworden is voor een zeer brede variatie aan wilde dieren. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

foto23

Na een ganse dag safari, klimmen we terug naar de kraterrand en rijden we naar Lake Manyara.

Lunchbox, avondmaal en overnachting in Lake Manyara Serena lodge 5* of Manyara View Lodge 5*

image1-4

Dag 7       Kilimanjaro – Zanzibar  

Na het ontbijt rit naar Arusha via de de great rift valley en het Afrikaanse dorp Mto wa Mbu. Aankomst in Arusha rond de middag. Transfer naar de luchthaven  van Kilimanjaro. Eigen lunch op de luchthaven ( niet inbegrepen)

vlucht naar Zanzibar rond de middag 14u

Via een lokale vlucht  kan je safari eindigen aan de stranden van het exotische Zanzibar

Bij aankomst in Zanzibar, transfer ( 1u30′) naar hotel van uw keuze:

Bluebay Beach Resort 5* of  Seacliff Beach resort 5*

 Verblijf van 4 nachten in dit resort op basis van all inclusive in een kamer met tuinzicht. 

Je overnacht in het prachtig strandhotel. Van hieruit kan je ook verschillende optionele excursies maken : snorkelen, watersport, boottocht, duiken, kruidentocht,…

Kruidentocht: Zanzibar staat ook wel bekend als het Spice Island, omdat er van oudsher veel specerijen en kruiden worden verbouwd en verhandeld. De gids neemt ons mee naar een plantage waar we kunnen zien hoe kokosnoten, kaneel, vanille, kruidnagels en nootmuskaat worden verbouwd. Ook leren we meer over de geneeskrachtige en ceremoniële waarde van allerlei specerijen.

 

Prison Island. Changuu, beter bekend als Prison Island, is een onbewoond eilandje vlak voor de kust van Stone Town. Op het eiland is aan het eind van de 19e eeuw een gevangenis gebouwd voor opstandige slaven maar deze is door afschaffing van de slavernij nooit als zodanig gebruikt. Sinds de jaren twintig van de 20e eeuw is op het eiland een groep landschildpadden gehuisvest.

 

Stone town kuieren door het levendige stadje

 

 

Dag 11      Zanzibar –  Dar es salaam   – huiswaarts

Na het ontbijt check out in het hotel om 10u30. Bagage kan in het hotel opgeslagen. U kan verder gebruik maken van de faciliteiten van het hotel tot +/- 5u voor uw terugvlucht.

Late check–out kan op aanvraag maar op voorwaarde van beschikbaarheid op de dag zelf.

 

Transfer naar de luchthaven ( 1u30′). internationale vlucht naar huis 

foto’s: www.baardmanfotografie.com