Tanzania met het gezin

Reizen met het gezin - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van Travel Sensations

DAG 1 – DE WEG NAAR KILIMANJARO

Vertrek met Ethiopian Airlines.

DAG 2 – WELKOM OF “KARIBU”

Aankomst in de luchthaven van Kilimanjaro en visumformaliteiten. Onthaal door ons lokaal team en transfer naar het hotel in Arusha. Rest van de namiddag en avond vrij.

DAG 3 – DAAR WAAR LEEUWEN IN BOMEN KLIMMEN

Na een lekker ontbijt maak je kennis met de Engelstalige privégids/-chauffeur die je de komende dagen vergezelt.  Vertrek per 4×4 safarivoertuig naar het Lake Manyara National Park in het hart van de Great Rift Valley. Deze rit van 3u brengt je langs dorpen met kleurrijke markten en lachende kinderen, je verveelt je geen ogenblik. Het park heeft een kleine oppervlakte maar is wel heel rijk aan dierensoorten, het ongeduld van de kleinsten zal snel beloond worden. De kans is groot dat een familie bavianen je verwelkomt, altijd nieuwsgierig naar nieuwe bezoekers. Wat verder zijn flamingo’s zich aan het voeden op de oever van het meer. Ze zijn vooral in het groene seizoen tussen november en juni in grote getalen aanwezig. Met wat geluk zie je leeuwen genieten van een siësta in het bosje acacia’s waar ze graag vertoeven. Nijlpaarden, buffels en graseters zoals zebra’s of antilopen zijn makkelijk te “spotten” in de vlakte of in het meer. Picknick. In de late namiddag verlaat je het park richting de lodge, gelegen te midden de koffieplantages in Karatu. Frisse duik in het zwembad en avondmaal. 

DAG 4 – WIE ZIJN DIE « GROTE VIJF »

Na een rit van ongeveer 30 minuten kom je aan de ingang van het Ngorongoro Conservation Area. Dit gebied heeft een totale oppervlakte van ruim 8000 km² en is geen nationaal park maar een beschermde concessie. De Masaï mogen er in alle vrijheid hun vee hoeden, in harmonie met de natuur en de dieren. Je daalt met de 4×4 langzaam af in de krater. Geen paniek, de laatste uitbarsting dateert van 2 miljoen jaar geleden waarna de dieren zich na verloop van tijd in dit Aards Paradijs kwamen vestigen. Hier hebben ze echt alles om te overleven: bos, savanne, moeras, water en vegetatie die het hele jaar door groen blijft. Ook de Grote Vijf kan je hier zien: de buffel, olifant, leeuw, neushoorn en het luipaard. Door de grote concentratie aan wilde dieren in dit natuurlijk fort  weet je niet waar eerst gekeken. Een onvergetelijke safari voor de hele familie. Terugrit naar de lodge en avondmaal.  

DAG 5 – REUSACHTIGE OLIFANTEN EN EEUWENOUDE BAOBABS IN TARANGIRE

Na een rit van ca. 3u kom je aan in Tarangire National Park, minder druk bezocht ondanks alle troeven om bezoekers te bekoren. Je vindt er heuvels, rivieren, wouden met baobabs en moeras. Heel diverse vegetatiezones en natuurlijke “habitats”. Het park wemelt van leven in het droge seizoen van juni tot december als honderden olifanten zich hier komen vestigen. De olifanten houden ervan een modderbad te nemen in de vele moerassen of af te dalen naar de rivieren waar er altijd gras in overvloed is. Tijdens deze periode zien veel olifantjes het levenslicht, het is een amusant schouwspel om ze klungelig achter de anderen te zien aanlopen. In Tarangire ben je getuige van prachtige taferelen die onvergetelijke herinneringen worden voor de hele familie. Op het einde van de namiddag neem je je intrek 

DAG 6 – VLUCHT OVER DE INDISCHE OCEAAN

Laatste safari in Tarangire bij het verlaten van het park richting de luchthaven van Aursha (ca. 2u rijden). Vlucht naar Zanzibar, een mythisch eiland met een heel rijke geschiedenis. Ooit een belangrijke handelspost voor ivoor en slaven maar op heden vooral beroemd voor de  witte stranden en het tropische klimaat. Transfer naar jullie hotel en intrek. Verblijf in all-in met een uitgebreid aanbod faciliteiten voor kinderen en voor volwassenen (snorkelen, watersporten). 

DAG 7 – DOLFIJNEN, APEN, STRAND EN PALMBOMEN

Twee dagen zalig niks doen of kies voor een extra dosis natuur en dieren. Dan kan je ter plaatse deze activiteiten boeken (niet inclusief):

-Zwemmen met dolfijnen in Kizimkazi: van op een afgelegen strand neemt een lokale boot je mee door een turquoise zee naar de dolfijnen (afhankelijk van de weersomstandigheden, transfer naar/van Kizimkazi duur 1u30)

-In het grootste woud van Zanzibar (50km²) leven de rode franjeapen of Zanzibarfranjeapen, een apensoort die inheems is op het eiland. Ze zijn gemakkelijk te benaderen en poseren graag voor een foto. 

DAG 8 – DOLFIJNEN, APEN, STRAND EN PALMBOMEN

Verblijf op Zanzibar.

DAG 9 – GOEIE REIS OF “SAFARI NJEMA”

Ontbijt en vrije tijd tot de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht. 

DAG 10 – BACK TO REALITY