Tanzania individueel

individuele rondreis - Schrijf je nu in

Individuele rondreis met privégids in een 4×4 

minimum 2 deelnemers, Max. 7 pers./voertuig. Vertrek elke dag.

Bekijk hier ons filmpje van onze reis:

Tanzania is dé plek voor safari’s, met haar grote populatie aan wild en haar schitterende nationale parken. Tijdens deze reis zult u verschillende hoogtepunten aan doen van dit geweldige land en maakt u verschillende safari’s in maar liefst twee nationale parken, het Serengeti National Park en het Lake Manyara National Park.

Wellicht spot u wel de ‘Big Five’ in het Serengeti National Park! Daarnaast brengt u ook een bezoek aan de Ngorongoro krater waar het bulkt van de wilde dieren. Ook gaat u naar de bijzondere Olduvai Kloof waar fossiele resten van de eerste mens zijn gevonden! U sluit de reis af in Arusha. Voel u vrij om de reis te verlengen met een strandverblijf in Zanzibar of Mombasa.

Tanzania Highlights

Dag 1 KILIMANJARO

Vlucht naar Kilimanjaro.

 

Bij aankomst op de internationale luchthaven Kilimanjaro wordt u verwelkomd door een lokale vertegenwoordiger die u naar het hotel brengt. U kan de bruisende stad verkennen of uitrusten in de lodge.

 Ontbijt
Overnachting in Arusha

Dag 2 Arusha – Ngorongoro 

 

Na de lunch vertrekt u naar de lodge in Karatu dat aan de rand van het Ngorongoro Conservation Area ligt. De krater is een ingestorte vulkaan met een diepte van 600 m en een oppervlakte van 250 km² met één van de hoogste concentraties aan wilde dieren in Afrika. 

Overnachting bij de Ngorongoro krater

 Ngorongoro Farm House   

 Vol pension

Dag 3  Ngorongoro krater

Vandaag daalt u af naar de bodem van de krater voor een volledige dag safari met picknicklunch. Het bulkt er van de wilde dieren: leeuwen, olifanten, luipaarden, zebra’s, neushoorns, buffels, nijlpaarden, apen en verschillende vogelsoorten.

De Ngorongoro-krater is de grootste onafgebroken ingestorte vulkaan (caldera) ter wereld. Het is een uniek voorbeeld van de diversiteit in de natuur doordat het een natuurlijke afsluiting geworden is voor een zeer brede variatie aan wilde dieren. Er leven naar schatting 30.000 dieren in de krater. Daarmee is dit één van de dichtstbevolkte wildgebieden ter wereld.

Na een ganse dag safari, klimmen we terug naar de kraterrand.

Overnachting bij de Ngorongoro krater in  Ngorongoro Farm House   

 Vol pension

_MG_5342

 

Dag 4 – Ngorongoro – Serengeti

Na het ontbijt rijdt u naar de Olduvai Kloof, een belangrijke prehistorische vindplaats van fossiele resten van de eerste mens. In 1959 schokte Mary Leakey de wereld met haar vondst van de 1,8 miljoen jaar oude overblijfselen van de eerste mens. Later, in 1979, deed ze een nog indrukwekkender ontdekking: 3,5 miljoen jaar oude menselijke voetsporen. Daarom wordt Olduvai Gorge ook wel ‘de wieg der mensheid’ genoemd.

Vervolgens gaat de reis verder naar het Serengeti Nationaal Park, wereldbekend om de jaarlijkse migratie van wildebeesten en zebra’s. Van aan de ingang tot de lodge hebt u al de kans om dieren te spotten.

Overnachting in de Serengeti in  Serengeti Sopa Lodge  

 Vol pension
 

 

_MG_5217

 

Dag 5  SERENGETI NATIONAL PARK

Volledige dag safari in het park. Serengeti is Tanzania’s eerste en meest bekende Nationale Park. Met name de grote migratie heeft wereldbekendheid. Ieder jaar draven er meer dan zes miljoen hoeven door de legendarische Serengeti, wiens naam is afgeleid van het Masaai woord “Siringet” en letterlijk “eindeloze vlaktes” betekent. Gelokt door de regen verzamelen zich meer dan een miljoen wildebeesten, 200.000 zebra’s en 300.000 gazelles  om gezamenlijk de lange trek vanuit het droge noorden naar het natte zuiden te maken. Daarbij is het duidelijk een overlevingstocht. Het is een lange tocht waarbij onder andere de Mara rivier ten noorden van het park dient overgestoken te worden. Deze rivier wordt bevolkt door een groot aantal krokodillen.

Het park wordt gekenmerkt door open vlaktes in het zuiden, acacia bomen in het midden, heuvels in het noorden en rivieren en rotsen door het gehele park waarop u dikwijls luierende leeuwen aantreft. In het park kan u naast de migratiedieren onder andere ook jachtluipaarden, leeuwen, luipaarden, buffels, olifanten, antilopen, nijlpaarden en vele vogelsoorten spotten.

Overnachting in de Serengeti in  Serengeti Sopa Lodge  

 Vol pension

Dag 6 – Serengeti – Lake Manyara

U vertrekt vandaag naar het Lake Manyara Nationaal Park, gelegen aan de voet van de Great Rift Valley. Het park is bekend om de boomklimmende leeuwen en grote zwermen roze flamingo’s. Safari na lunch in de lodge.

Wanneer u het National Park binnenrijdt, bevindt u zich in een tropisch oerwoud vol apen, watervallen, kabbelende beekjes met kristalhelder water en warmwaterbronnen.
De weg leidt u verder naar open graslanden, bossen, moerassen en uiteindelijk Lake Manyara. Het meer heeft een oppervlakte van 390 km² en is het leefgebied van grote kuddes olifanten, buffels, giraffen, impala’s, nijlpaarden en een grote variëteit aan kleinere dieren.

_MG_4435

Ook de vogelliefhebber zal hier aan zijn trekken komen. Bijna 500 vogelsoorten concentreren zich voornamelijk rondom het meer. Reigers, pelikanen, visarenden, lepelaars, kraanvogels, neushoornvogels,  en de duizenden roze flamingo’s zijn een ware lust voor het oog.

overnachting in  Kirurumu Tented Lodge in  Vol pension

 

_MG_5472

 

Dag 7 – Lake Manyara – Arusha

Na het ontbijt vertrekt u terug naar Arusha waar u de safari afsluit met een heerlijke lunch. Vervolgens heeft u een transfer naar de luchthaven voor uw vlucht huiswaarts. U kan eventueel uw rondreis verlengen met een strandverblijf in Zanzibar.

bekijk hier ons filmpje https://youtu.be/O9rSzOmFtrY

 

foto’s: www.baardmanfotografie.com