eigen groepsreis Vietnam en Cambodja

van 2 tot 16 december 2024 - Schrijf je nu in

infoavond op 2 oktober om 19u30

Begeleide groepsreis o. l.v. Karel Baillieux

ankor-13

programma:

Dag 1             Brussel -Hanoi             

Vlucht naar Hanoi met tussenstop

kaart-vietnam

 Dag 2  Aankomst Hanoi

De dag begint met een transfer naar het hotel voor inchecken en opfrissen. Vervolgens volgt een transfer naar een lokaal restaurant voor de lunch. De middag staat in het teken van een cyclo-tour van een uur door de schilderachtige oude wijk van Ha Noi, waarbij een uniek perspectief op het historische Ha Noi en de traditionele Vietnamese architectuur geboden wordt. Het programma omvat ook een bezoek aan een oud Vietnamees “lang huis”. Later op de dag staat een bezoek aan de Tempel van de Literatuur op het programma, waar de eerste universiteit van Vietnam bezocht wordt, die rijk is aan de filosofieën van het confucianisme. Na deze culturele verkenning volgt een transfer terug naar het hotel. De dag wordt afgesloten met een welkomstdiner in een lokaal restaurant.

Dag 3                Hanoi 

Beleef een boeiende dag in Ha Noi, beginnend met een begeleide tour naar het indrukwekkende Ho Chi Minh-complex, waar je de kans krijgt om de geschiedenis en het erfgoed van een van Vietnam’s meest gerespecteerde leiders te verkennen. Na een smakelijke lunch in een lokaal restaurant, duik je in het hart van Ha Noi met een unieke wandeling langs de spoorlijn. Deze ervaring onthult het authentieke stadsleven, verborgen steegjes en bruisende markten. De dag eindigt met de opwindende kans om zelf een stukje met de lokale trein te reizen, een perfecte afsluiting van een memorabele dag. Dineren is vanavond op eigen gelegenheid, een mooie kans om zelf de culinaire diversiteit van Ha Noi te ontdekken.

v4

Overnachting in Hanoi

 saigon-6

Dag 4               Hanoi – Halong Bay

Ontwaak voor een onvergetelijke dag met een privétransfer naar de betoverende Halong Bay. De ochtend begint stijlvol in de Ambassador’s Lounge, waar je tussen 10:00 en 12:00 incheckt.

Eenmaal aan boord van de Ambassador Cruise, word je verwelkomd met een speciaal drankje tijdens een korte briefing. De middag begint met een heerlijke buffetlunch, terwijl je geniet van het majestueuze uitzicht op de kalksteenrotsen van Halong Bay, een Wereldnatuurwonder.

Je eerste excursie is een bezoek aan de Luon-grot, een unieke ervaring waar je in een bamboeboot zit, geroeid door een local, of kiest voor een kayakavontuur. Vervolgens bezoek je het betoverende Titov-eiland, met een strand in de vorm van een halve maan en de kans om naar de top te klimmen voor een adembenemend 360-graden uitzicht op de baai.

Voor wie aan boord blijft, zijn er zelfgemaakte cakes in de Piano Lounge en de mogelijkheid voor een middag ontspanning in de Atelier de Beauté Spa of de buitenjacuzzi.

Bij zonsondergang, terwijl de Ambassador Cruise voor anker ligt, is het tijd voor een kookles of Happy Hour met canapés, afhankelijk van het weer, op het zonnedek of in de Piano Lounge, vergezeld door live muziek, een perfecte opmaat naar het diner.

Om 19:00 uur geniet je van een voortreffelijk diner met een speciaal menu van de chef in het restaurant, waar een formele/semi-formele/smart casual dresscode geldt.

halong-bay-4

Na het diner kun je genieten van live muziek van de Midnight Buzz Band (behalve op dinsdagen), deelnemen aan inktvisvissen, jezelf trakteren op een behandeling in de Atelier de Beauté Spa, of ontspannen met een film in je hut.

halong-bay-1

Dag 5 Halong – Hanoi – Nachttrein naar Lao Cai

Beleef een inspirerende ochtend op de Halong Bay cruise met een ontspannende Tai Chi-sessie, gevolgd door een licht ontbijt met koffie, thee en versgebakken lekkernijen. De avontuurlijke geest wordt gewekt met een verkenning van de Sung Sot-grot, de grootste en meest magnifieke grot in de baai, vol met mysterieuze duizendjarige stalactieten.

Na het ontbijt aan boord en de check-out, volgt de terugreis naar Hanoi. U krijgt de gelegenheid om te ontspannen in uw hotel, een perfecte pauze voor het volgende deel van uw avontuur.

De dag eindigt met een heerlijk diner in het hotel, waarna u wordt opgehaald voor de nachttrein naar Lao Cai. Deze treinreis belooft een unieke ervaring te zijn, waarbij u de nacht doorbrengt terwijl u door het schilderachtige Vietnamese landschap glijdt.

Dag 6 Lao Cai – Sapa

Begin uw ochtend met de aankomst per trein in Lao Cai, gevolgd door een transfer naar een lokaal restaurant voor een heerlijk ontbijt. Daarna begint een schilderachtige rit naar Y Linh Ho, waar een adembenemende trektocht door de Muong Hoa-vallei wacht, beroemd om haar weelderige terrasvormige rijstvelden, vooral in de maanden september en oktober.

U heeft de keuze uit verschillende trektochten langs het Hoang Lien-gebergte, variërend van 1,5 tot 4 uur, afhankelijk van uw conditie en tijd. Onderweg zijn er tal van fotomomenten, voordat u aankomt bij de Lao Chai Junction voor een panoramisch uitzicht op de Muong Hoa-vallei. De wandeling voert u verder naar Ta Van, waarna u per auto terugkeert naar Sapa. Deze tocht heeft een moeilijkheidsgraad van 3 op 5, wat zorgt voor een bevredigende uitdaging.

De dag wordt afgesloten met lunch en diner in lokale restaurants, waar u kunt genieten van de authentieke smaken van de regio. U overnacht in Sapa, een prachtige afsluiting van een dag vol natuurlijke schoonheid en culturele ontdekkingen.

sapa-2mekong-delta-1

mekong-delta-2

Dag 7 : Ma Tra – Sapa – Hanoi – Hochiminh City

Ontdek de charme van het Vietnamese platteland met een ontspannende wandeltocht door het dorp Matra, een kleine gemeenschap van de Black Hmong etnische minderheid. Deze tocht, met een lichte moeilijkheidsgraad van 1 op 5 en een duur van ongeveer 2,5 uur, biedt een vredige ervaring temidden van rijstvelden en adembenemende landschappen.

Na deze serene wandeling bezoekt u het vervallen klooster van Taphin, een plek vol geschiedenis en cultuur. Aansluitend wordt u per auto teruggebracht naar Sapa.

Geniet van een lunch in een lokaal restaurant, waar u de lokale keuken kunt proeven en even kunt ontspannen na uw wandelavontuur.

De dag gaat verder met een rit naar het vliegveld van Hanoi, waarvandaan u naar Ho Chi Minh-stad vliegt. Bij aankomst in Ho Chi Minh-stad wordt u naar uw hotel gebracht.

De avond wordt afgesloten met een smakelijk diner in een lokaal restaurant, waarna u kunt uitrusten in uw hotel in Ho Chi Minh-stad.

sapa-3

Dag 8 Ho Chi Minh City – Cu Chi Tunnel                           

Na het ontbijt rijden we 35km naar het noordwesten voor een bezoek aan de ondergrondse tunnels van Cu Chi die waarschijnlijk een diepe indruk op u zullen maken. Tijdens de Vietnam oorlog vormde dit 265 km lange gangenstelsel één grote Vietcongbasis met o.a. commandoposten, veldhospitalen, wapenfabrieken, keukens, leslokalen en woonkwartieren van de Vietcong. Je kan ook de tunnels in.

v12

Vervolgens bezoeken we het War Remnants Museum. Hier zie je alles over de Vietnamoorlog, maar dan vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. Dit beeld is in het Westen nauwelijks bekend en verschilt behoorlijk met dat van Amerikaanse oorlogsfilms. Dit museum laat op iedere bezoeker een diepe emotionele indruk na. Het is een dramatische confrontatie met het leed van het Vietnamese volk.

saigon-4

Na de lunch leren we de stad Ho Chi Minh beter kennen. Het openbare leven vindt er plaats op straat waardoor het er altijd een drukte van jewelste is. We bezoeken achtereenvolgens:

De Notre Dame Kathedraal die aan het einde van de 19de eeuw werd gebouwd door de Fransen. Het Herenigingspaleis is een modern gebouw uit 1966. Het was het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam.  De Giac Lam Pagode werd gebouwd in 1744 en is één van de oudste pagodes in Ho Chi Minh stad.  We eindigen de dag met een bezoek aan één van de leukste wijken van de stad, Cholon of Chinatown. De rode gelukskleur van de Chinezen is hier alom vertegenwoordigd in de vele tempeltjes, traditionele kruidenwinkels, kledingzaken en overdekte markten.

saigon-7

We dineren in een lokaal restaurant.

Dag 9                Ho Chi Minh – My Tho              

‘s Morgens vertrekken we richting My Tho door het adembenemende gebied van de Mekong Delta.

mekong-delta-3

Je vaart over de rivierarmen en de kanalen langs kleine dorpen, drijvende markten, eilanden en bootjes met handelswaar. Je kunt uitstappen om al deze producten te bewonderen en te proeven. Zo stoppen we ook aan een eiland met indrukwekkende fruitboomgaarden en bij een bijenimker.

can-tho-floating-market

Op onze terugweg naar Ho Chi Minh houden we even halt aan de Vinh Trang Pagode.

Diner in een lokaal restaurant.

Dag 10                                  Ho Chi Minh –  Siem Reap (Cambodja)  

 siem-reap

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Siem Reap.

Eenmaal aangekomen checken we in en na de lunch in het Angkor Café bezoeken we de Khmer tempels van de vroege Angkor periode.

Op zo’n 15 kilometer ten oosten van Siem Reap liggen de tempels van Roluos. De monumenten van Roluos behoren tot de vroegste permanente tempels die de Khmers bouwden en kenmerken het begin van de klassieke Khmer bouwkunst.

saigon-3

We dineren en overnachten in het Luxe Sokha Angkor Hotel. De ruime kamers en suites zijn ingericht in een traditionele Khmer-stijl, gecombineerd met moderne elementen en bieden uitzicht op de stad of het zwembad.

ankor-6

Dag 11                            Angkor                    

Na het ontbijt beginnen we aan de ontdekking van de oude stad van Angkor Wat dat door Unesco erkend is als werelderfgoed.

De tempels van Angkor zijn in een periode van 600 jaar gebouwd door verscheidene Khmervorsten. Daardoor verschillen ze duidelijk in bouwstijl en zijn er zowel hindoeïstische als boeddhistische tempels te zien. Rond deze tempels lag de stad Angkor, die op het hoogtepunt van het Khmer Rijk mogelijk een miljoen inwoners had.

We bezoeken de 11de eeuwse Banteay Srei tempel omdat je hier in de ochtend prachtige foto’s kan maken.  Deze tempel is één van de mooiste voorbeelden van klassieke Khmerarchitectuur.

ankor-14

Centraal in de stad ligt de Bayon, deze tempel heeft 54 torens. Elke toren bestaat uit mysterieus glimlachende gezichten in de vier windrichtingen. Verder naar het oosten ligt Ta Prohm. Deze tempel werd niet gerestaureerd en is overwoekerd door de jungle. Het is één van de meest spectaculaire en tot de verbeelding sprekende tempels in de regio.

Om deze prachtige dag op een passende wijze af te sluiten genieten we van een adembenemende zonsondergang op de bergtempel van Phnom Bakheng.

ankor-10

We dineren in het Café Indochine Restaurant. Overnachting in Angkor

Dag 12      Siem Reap – Banteay Srei – Banteay Samre – Ta

Vrije dag in het hotel in Angkor. Overnachting in Angkor

De dag begint met een bezoek aan de sierlijke 11e-eeuwse Tempel van Shiva – Banteay Srei – gevolgd door de Banteay Samre Tempel, beide een getuigenis van de rijke geschiedenis en cultuur van de regio. Een tussenstop bij de Ta Prohm Tempel, mystiek omarmd door de jungle, biedt een fascinerende blik in het verleden.

In de middag staat een bezoek aan een lokaal klooster gepland, waar men de kans krijgt om monniken te ontmoeten en deel te nemen aan een privé zegenceremonie voor geluk en veiligheid. Tijdens deze ceremonie worden traditionele zegeningen en heilig water gebruikt om geluk door te geven. De ceremonie wordt afgesloten met het binden van een heilige draad om de pols voor bescherming tegen kwade geesten of ongelukken.

De dag wordt afgerond met een moment van ontspanning en herstel, met een verjongende traditionele Khmer- of voetmassage van een uur, na een dag vol ontdekkingen en spirituele ervaringen.

Diner vindt plaats in een lokaal restaurant.

Dag 13                      Siem Reap – Phnom Penh                    

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en nemen we het vliegtuig naar Phnom Penh.

Dag 14    Phnom Penh – Vertrek

De ochtend begint met ontbijt in het hotel, gevolgd door een bezoek aan plaatsen die een belangrijk deel uitmaken van de geschiedenis: de beruchte Killing Fields van de Khmer Rouge en het Tuol Sleng Genocide Museum. Deze locaties bieden een diepgaand inzicht in het tragische verleden van het land.

Voor de lunch bezoekt men een lokaal restaurant, waar men kan genieten van de authentieke lokale keuken.

De middag staat in het teken van culturele verrijking met bezoeken aan de Zilveren Pagode, bekend om het beeld van de Smaragden Boeddha, het Koninklijk Paleis, het Nationaal Museum en Wat Phnom, de oudste schrijn van Phnom Penh. Deze locaties vormen een prachtige getuigenis van de rijke cultuur en geschiedenis van het land.

De dag wordt afgesloten met een transfer naar het vliegveld voor de terugvlucht naar huis

phnom-penh-3

sapa-1

Dag 15 Aankomst Zaventem

Zaventem aankomst