eigen groepsreis Vietnam en Cambodja

van 16 november tot 1 december 2024 - Schrijf je nu in

Begeleide groepsreis o. l.v. Karel Baillieux

ankor-13

programma:

Dag 1             Brussel -Hanoi             

Vlucht naar Hanoi via Bangkok.

kaart-vietnam

 

Dag 2                Hanoi                       

Aankomst in Hanoi. Onze lokale gids verwelkomt ons op de luchthaven.

We verplaatsen ons naar het centrum van Hanoi voor een bezoek aan de Văn Miếu of de tempel van de literatuur die in 1070 gebouwd werd door koning Ly Thanh Tong. De tempel is gewijd aan de Chinese wijsgeer Confucius.

Daarna volgt de transfer naar het Hotel Sofitel Plaza. Check-in van de kamers – tijd om u op te frissen.

Voor het avondmaal verplaatsen we ons naar het bekende Quan an Ngon Restaurant op de Phan Boi Chau Street waar we genieten van de heerlijke Vietnamese keuken.

v4

Overnachting in Hanoi

 saigon-6

Dag 3               Hanoi Lao Cai

Ganse dag bezoek aan Hanoi met het Mausoleum waar Ho Chi Minh opgebaard ligt met aansluitend een bezoek aan het Ho Chi Minh Museum.

v6

We bezoeken de One Pilar Pagoda, in de vorm van een lotusbloem gebouwd.

Na de lunch verplaatsen we ons naar het Hoan Kiem meer voor een bezoek aan Ngoc Son Tempel. De rest van de namiddag gaan we gezellig kuieren doorheen de oude Franse Wijk. De wijk is beroemd om zijn vele kunstenaars en handelaren, waaronder vele zijdewinkeltjes. Ook vindt men hier vele restaurantjes en cafeetjes.

We dineren in het schitterende Au Lac Restaurant dat ondergebracht is een koloniaal Frans herenhuis waarna we ons begeven naar het station voor de nachttrein naar Sapa. U logeert in een 4-persoons superior compartiment – 1st class.

 

 Dag 4                Lao Cai – Coc Ly – Sapa  

 

mekong-delta-2

Bij aankomst in Lao Cai nemen we eerst een ontbijt in een lokaal restaurant. Vervolgens rijden we naar Y Linh Ho.

Het koelere klimaat op 1600 meter en de prachtige omgeving nodigen uit tot het bezoeken van de talrijke minoriteiten die in deze provincie sedert eeuwen verblijven. We maken hier een schitterende natuurwandeling in de omgeving. We stappen tussen de rijstterrassen en ontmoeten een aantal bergvolkeren waaronder de zwarte Hmong, die met hun sobere indigokledij het talrijkst aanwezig zijn.

Wat verderop ontmoeten we de Zay minderheid met hun kleurige stijlvolle bloezen. Om deze prachtige wandeling af te sluiten gaan we nog naar een nederzetting van de Rode Zao, gekend om hun indrukwekkende rode hoofddeksels.

sapa-2

Na de lunch in het Hill Station Restaurant, rijden we per bus naar Ma Tra. Dit is een authentiek, afgelegen bergdorp waar diverse minderheden leven waaronder de Rode Dao. We wandelen tussen de rijstvelden en kunnen genieten van de prachtige omgeving.

Met de bus rijden we naar het hotel in Sapa. Tijdens ons verblijf in dit kleurrijke bergdorpje genieten we volop van de uiterst gezellige sfeer. Avondmaal en overnachting in  Sapa

mekong-delta-1

 Dag 5                  Sapa – Y Linh Ho – Ma Tra – Hanoi    

 In de ochtend vertrekken we per bus richting Coc Ly doorheen het bergachtige gebied langs de grens van China, waar diverse minderheden wonen. We brengen er een bezoek aan de minoriteitenmarkt van Coc Ly waar we de prachtige kleurrijke klederdracht kunnen bewonderen van de etnische minderheden. Korte wandeling naar het dorpje Trung Do van de Tay minderheid.

sapa-3

Vervolgens zetten we onze weg verder richting Lao Cai. Onderweg stoppen we nog bij het dorp Lot. Lunch in een lokaal restaurant in Lao Cai. Na de lunch brengt de bus ons naar Hanoi. Diner in een lokaal restaurant in Hanoi, check-in in hotel Sofitel Plaza in Hanoi voor de overnachting.

 

Dag 6                          Ha Long Bay                      

Na het ontbijt verlaten we het drukke Hanoi. Via pittoreske vissersdorpjes bereiken we de baai van Ha Long waar we inschepen voor een 2-daagse cruise doorheen de sprookjesachtige Ha Long Bay, de Baai van de Neerdalende Draak. Dit is werkelijk één van de hoogtepunten van onze reis.

halong-bay-1

Ha Long Bay behoort tot het Unesco werelderfgoed. Een uniek natuurverschijnsel en voor velen één van de zeven wereldwonderen. Duizenden steile krijtrotsen rijzen hier uit zee omhoog en bieden een surrealistische aanblik door hun vreemde vormen, ontstaan door de eeuwenlange invloed van zee en wind. Sommige hebben zeer toepasselijke namen als Olifantseiland of Zeilbooteiland.

Aan boord kunt U gebruik maken van de spa- en massagefaciliteiten. Mocht u iets actiever willen zijn dan kunt u een kajak lenen om naar een onbewoond eilandje te varen‚ snorkelen in het heldere water of gewoon lekker een frisse duik nemen vanaf de boot. http://www.bhayacruises.com/en-US/bhaya-classic/overview.html

 halong-bay-4

Dag 7                    Halong Bay –  Ho Chi Minh    

U kunt eventueel ‘s ochtends vroeg een Tai Chi sessie doen op het dek. Na de lunch begeven we ons naar de luchthaven van Hai Phong voor de vlucht naar Ho Chi Minh.

Avondmaal en overnachting in Ho Chi Minh.

Dag 8                  Ho Chi Minh                      

Na het ontbijt rijden we 35km naar het noordwesten voor een bezoek aan de ondergrondse tunnels van Cu Chi die waarschijnlijk een diepe indruk op u zullen maken. Tijdens de Vietnam oorlog vormde dit 265 km lange gangenstelsel één grote Vietcongbasis met o.a. commandoposten, veldhospitalen, wapenfabrieken, keukens, leslokalen en woonkwartieren van de Vietcong. Je kan ook de tunnels in.

v12

Vervolgens bezoeken we het War Remnants Museum. Hier zie je alles over de Vietnamoorlog, maar dan vanuit het oogpunt van de Vietnamezen. Dit beeld is in het Westen nauwelijks bekend en verschilt behoorlijk met dat van Amerikaanse oorlogsfilms. Dit museum laat op iedere bezoeker een diepe emotionele indruk na. Het is een dramatische confrontatie met het leed van het Vietnamese volk.

saigon-4

Na de lunch leren we de stad Ho Chi Minh beter kennen. Het openbare leven vindt er plaats op straat waardoor het er altijd een drukte van jewelste is. We bezoeken achtereenvolgens:

De Notre Dame Kathedraal die aan het einde van de 19de eeuw werd gebouwd door de Fransen. Het Herenigingspaleis is een modern gebouw uit 1966. Het was het presidentieel paleis van Zuid-Vietnam.  De Giac Lam Pagode werd gebouwd in 1744 en is één van de oudste pagodes in Ho Chi Minh stad.  We eindigen de dag met een bezoek aan één van de leukste wijken van de stad, Cholon of Chinatown. De rode gelukskleur van de Chinezen is hier alom vertegenwoordigd in de vele tempeltjes, traditionele kruidenwinkels, kledingzaken en overdekte markten.

saigon-7

We dineren in het Vietnam House Restaurant

Dag 9                Ho Chi Minh – My Tho              

 

‘s Morgens vertrekken we richting My Tho door het adembenemende gebied van de Mekong Delta.

mekong-delta-3

Je vaart over de rivierarmen en de kanalen langs kleine dorpen, drijvende markten, eilanden en bootjes met handelswaar. Je kunt uitstappen om al deze producten te bewonderen en te proeven. Zo stoppen we ook aan een eiland met indrukwekkende fruitboomgaarden en bij een bijenimker.

can-tho-floating-market

Op onze terugweg naar Ho Chi Minh houden we even halt aan de Vinh Trang Pagode.

Diner in het Lemon Grass Restaurant.

Dag 10                                  Ho Chi Minh –  Siem Reap (Cambodja)  

 siem-reap

Na het ontbijt vertrekken we naar de luchthaven voor onze vlucht naar Siem Reap.

Eenmaal aangekomen checken we in en na de lunch in het Angkor Café bezoeken we de Khmer tempels van de vroege Angkor periode.

Op zo’n 15 kilometer ten oosten van Siem Reap liggen de tempels van Roluos. De monumenten van Roluos behoren tot de vroegste permanente tempels die de Khmers bouwden en kenmerken het begin van de klassieke Khmer bouwkunst.

saigon-3

We dineren en overnachten in het Luxe Sokha Angkor Hotel. De ruime kamers en suites zijn ingericht in een traditionele Khmer-stijl, gecombineerd met moderne elementen en bieden uitzicht op de stad of het zwembad.

ankor-6

Dag 11                            Angkor                    

Na het ontbijt beginnen we aan de ontdekking van de oude stad van Angkor Wat dat door Unesco erkend is als werelderfgoed.

De tempels van Angkor zijn in een periode van 600 jaar gebouwd door verscheidene Khmervorsten. Daardoor verschillen ze duidelijk in bouwstijl en zijn er zowel hindoeïstische als boeddhistische tempels te zien. Rond deze tempels lag de stad Angkor, die op het hoogtepunt van het Khmer Rijk mogelijk een miljoen inwoners had.

We bezoeken de 11de eeuwse Banteay Srei tempel omdat je hier in de ochtend prachtige foto’s kan maken.  Deze tempel is één van de mooiste voorbeelden van klassieke Khmerarchitectuur.

ankor-14

Centraal in de stad ligt de Bayon, deze tempel heeft 54 torens. Elke toren bestaat uit mysterieus glimlachende gezichten in de vier windrichtingen. Verder naar het oosten ligt Ta Prohm. Deze tempel werd niet gerestaureerd en is overwoekerd door de jungle. Het is één van de meest spectaculaire en tot de verbeelding sprekende tempels in de regio.

Om deze prachtige dag op een passende wijze af te sluiten genieten we van een adembenemende zonsondergang op de bergtempel van Phnom Bakheng.

ankor-10

We dineren in het Café Indochine Restaurant. Overnachting in Angkor

Dag 12                        Angkor

Vrije dag in het hotel in Angkor. Overnachting in Angkor

 

Dag 13                      Siem Reap – Phnom Penh                    

 

Na het ontbijt verlaten we ons hotel en nemen we het vliegtuig naar Phnom Penh.

Lunch in een lokaal restaurant. Aansluitend maken we een citytour langsheen de voornaamste bezienswaardigheden van de stad: het Koninklijk Paleis en de zilveren Pagoda met het met smaragden bekleedde, Buddah standbeeld.

phnom-penh-3

Avondmaal en overnachting in het Sunway Hotel. Het Sunway Hotel Phnom Penh is gelegen op een schilderachtige locatie, midden in het groen en tussen koloniale gebouwen. Op 10 minuten loopafstand vindt u de tempel Wat Phnom, de Mekong rivier, de centrale markt en het winkelcentrum Sorya.       h

 

Dag 14                        Phnom Penh  – Bangkok 

In de voormiddag brengen we een bezoek aan het Tuol Sleng Museum en de Killing Fields van Choeung Ek. Over het geïsoleerde regime van de dictator Pol Pot was aanvankelijk niets bekend, maar na verloop van tijd werd het voor de buitenwereld duidelijk wat er destijds in Cambodja gebeurde. Tijdens zijn bewind werden meer dan 1,7 miljoen mensen vermoord. In Cambodja werden zo’n 400 velden gevonden, waar meerdere massagraven zijn. Ze liggen verspreid door het land. Deze moordvelden noemen we de “Killing Fields”. Eén van die velden, Choeung Ek genaamd, ligt vlak bij Phnom Penh.

vertrek

Dag 15                          aankomst Brussel

Zaventem aankomst

sapa-1