Washington D.C. en New York

individuele citytrip - Schrijf je nu in

De hoogtepunten van 2 wereldsteden in één 9-daagse combitrip

Individuele citytrip in Amerika

IMG_5175-1

Dag 1  Brussel  –  Washington

Rechtstreekse vlucht van Brussel naar Washington D.C. ( U.S.A.)

Inchecken in hotel en daarna al een eerste keer op verkenning in de hoofdstad van Amerika, Washington D.C..

Overnachting in hotel in Washington

US_Capitol_Building_at_Night,_Washington_DC

Dag 2   Washington D.C.

Bezoek deze ochtend één van de mooiste en meest gerenommeerde bibliotheken ter wereld: the Library of Congres. Begeef u naar het Capitool voor een rondleiding met een gids om kennis te maken met dit hart van de parlementaire democratie van de USA.

IMG_5476-1

Namiddag hebt u de mogelijkheid om één van de verschillende topmusea van het Smithsonian Institute te bezoeken. Kiezen zal moeilijk zijn want Washington heeft enkele topmusea op wereldniveau: het Air and Space Museum, het museum of the American Indian, het Museum of American History, het Natural History Museum en nog veel meer!

Overnachting in hotel in Washington

IMG_5320b-1

Dag 3  Washington D.C.

Begin de dag met een bezoek aan het militaire kerkhof van Arlington. Hier is o.m. president J.F. Kennedy begraven, met zijn vrouw Jacky. Houdt halt bij het graf van J.F.K. en ga naar de aflossing van de wacht kijken. Een bijzondere ceremonie!

Namiddag staan de wereldberoemde monumenten langs the National Mall op het programma. Wandel langs het Vietnam Memorial, the Reflecting Pool, het Washington Monument, het Lincoln Memorial, het witte huis, het Martin Luther King monument… een imponerende wandeling langs de geschiedenis van de USA!

Overnachting in hotel in Washington

Dag 4  Washington D.C. – New York

Deze voormiddag is er nog tijd voor één van de musea van het Smithsonian Insitute naar uw keuze.

In de namiddag neemt u de trein vanaf Washington D.C. naar Penn Station in New York. Het is een compleet andere stad dan Washington. ’s Avonds al een keertje op verkenning door New York.

IMG_5283-1

Overnachting in hotel  in Manhattan .

Dag 5  New York

In de voormiddag bezoek aan een nieuwe attractie in NY: de High Line in het Meatpacking district. Vroeger bevond zich hier een spoorlijn waarlangs treinen zorgden voor de bevoorrading van de stad. Nadat de spoorlijn jaren in verval lag, is ze nu omgetoverd tot een prachtig wandelgebied tussen kantoren, hotels en appartementen door. Een pareltje van landschapsherinrichting!

IMG_4874-1

Namiddag verplaatsing richting SOHO (South of Houston). Dit is een heel leuke en levendige buurt waar zich heel wat leuke winkels bevinden. Time to shop dus! (Voor de mensen die liever niet shoppen voorzien we een facultatief bezoek aan het in 2014 geopende 9/11 museum).

Sluit de dag af met een adembenemende impressie van Times Square.

Overnachting in hotel in Manhattan .

Dag 6 New York

Begeef u naar Brooklyn en wandel één van de beroemdste bruggen ter wereld over: Brooklyn Bridge. We komen terecht in het zuidelijk deel van Manhattan. Hier bezoeken we de St. Pauls Chapel, een beklijvende plaats waar reddingswerkers kwamen uitrusten in de dagen en weken na de aanslagen van 9/11.

IMG_5034-1

Bezoek aan Ground Zero waar u getuige bent van het indrukwekkende memorial en de imposante nieuwe gebouwen met het nieuwe hoogste gebouw van de stad. Klim naar  top van dit gebouw naar het One World Observatory, van waar we een spectaculair zicht hebben op de New York.

Lunch tussen de zakenmensen van Wall Street.

In de namiddag neemt u de boot naar een fascinerende plek in de geschiedenis van de verenigde staten: Ellis Island. Eerst staat u oog in oog met Lady Liberty, het Vrijheidsbeeld. Op Ellis Island bezoek aan het museum waar in het begin van de vorige eeuw honderdduizenden immigranten hun eerste voet op Amerikaanse bodem zetten. Hier werden ze medisch gekeurd en kregen ze te horen al dan niet het land binnen mochten.

IMG_5222-1

Overnachting in hotel Tryp Times Square South in Manhattan.

Dag 7   New York

Een topdag in New York! ’s Ochtends vertrek naar het hippe Harlem. Ontdek er enkele mooie plekjes en ga een kijkje nemen bij de Morris Jumel Mansion, waar toenmalig president George Washington zijn uitvalsbasis had in de oorlog tegen de Engelsen. Kuier ook over de Malcolm X Boulevard, de belangrijke levensader die in het centrum van Harlem loopt. Hoogtepunt van deze voormiddag wordt het bijwonen van een Harlem Gospelmis! ( op zondag)

Na de mis zakt u af richting Columbus Circle van waaruit u vervolgens Central Park in trekt. Stop bij de Dakota building, waar John Lennon op de stoep werd neer geschoten en ga dan via ‘Strawberry Fields’ Central Park binnen. Het park op een zomerse zondag is één groot openlucht theater. Hier is overal wel iets te zien en te beleven. U zult genieten van de sfeer die hier heerst!

IMG_5507-1

IMG_5532-1

Verlaat het park op de hoek met het Plaza hotel en u bevindt zich op Fifth Avenue. Hier ben je meteen ook bij de Apple store, de Trump Tower, Nike Town en Rockefeller Center. U krijgt het allemaal te zien!

IMG_5608 South2-1

Overnachting in hotel in Manhattan.

Dag 8  New York – Brussel

Onze laatste uurtjes in New York kan u spenderen aan een bezoek aan de hoofdzetel van de Verenigde Naties. U verneemt er meer over de werking van deze wereldorganisatie en u komt zelfs in de zaal van de VN Veiligheidsraad!

Naar de luchthaven voor de vlucht naar Brussel

IMG_5056-1

Dag 9  Brussel

Aankomst op de luchthaven van Zaventem in de ochtend.