Zuid-Afrika 4kids

Individueel - Schrijf je nu in

Prijzen en programma van TravelSensations

Ontdekking aan de Kaap. Kom voorbij de Tuinroute met het weelderige fynbos en prachtige vergezichten, ga op zoek naar de Big Five in een malariavrij Game Reserve en trek door de wijnvelden en prachtige tuinen van Stellenbosch en Franschhoek. Eindigen doen jullie met een verblijf in Kaapstad, waar jullie tussen de pinguïns vertoeven en door de stad kunnen fietsen. 

DAG 1 – VERTREK OP ONTDEKKING NAAR DE REGENBOOGNATIE!

Vertrek vanuit Brussel naar Addis Abeba en verder naar Kaapstad met Ethiopian. Verdere vlucht naar George. 

DAG 2 – NAMKELEKILE (OF WELKOM IN XHOSA)

Onthaal, overhandiging reisdocumenten, ophaling huurwagen en vertrek naar Knysna, de belangrijkste plaats op de Tuinroute, met zijn opmerkelijk heldere en felblauwe lagoons. Vrije avond om wat te bekomen

DAG 3 – KENNISMAKING MET DE BEWONERS VAN EEN TOWNSHIP (b)

Na het ontbijt wacht een bijzondere belevenis. Onder begeleiding van een lokale gids word je ondergedompeld in het dagelijkse leven van de Knysna township. Je wandelt er langs kleurrijke huisjes, bezoekt het kapsalon in een gepimpte container en gaat langs in het kleuterschooltje. Onderweg leer je enkele woordjes Xhosa, de taal van Nelson Mandela. 


DAG 4 – DWARS DOOR DE TUINROUTE (B)

Vrije dag om de regio te verkennen. Je kan richting Tsitsikamma National Park trekken, de naam komt uit de taal van de Khoi Khoi en betekent “plek met veel water”. Vrij bezoek aan het park of aan Monkeyland, een thuis voor meer dan 700 primaten waaronder lemuren van Madagascar en Zuid-Afrikaanse blauwaapjes. In Birds of Eden wandel je tussen 220 vogelsoorten waaronder de bijzonder mooie, inheemse Knsyna Lourie.

DAG 5 – INTO THE WILD (B-D)

Ontbijt en rit naar Gondwana Game Reserve, waar jullie na de middag verwacht worden. Check-in en briefing over jullie verblijf. Vertrek per 4X4 op een eerste safari met een gespecialiseerde gids en andere gasten van de lodge. Avondmaal en overnachting.

DAG 6 – WIE ZIJN DE BIG FIVE? (B-L-D)

Vandaag staan 2 safari’s in het uitgestrekte reservaat op het programma. Je kruist grappige wrattenzwijnen, elegante antilopen en snelle mongoose . Ook zebra’s en giraffen ontbreken niet op het lijstje. Met wat geluk duikt er plots een leeuw op uit het lange gras. Tussen de safari’s door geniet je van een verfrissende duik in het zwembad en steekt je de voetjes onder tafel voor een lunch of avondmaal bij het kampvuur.

DAG 7 – LANGS WITGEKALKTE HUISJES EN UITGESTREKTE AKKERS

Je verlaat deTuinroute richting Stellenbosch. Breng zeker een bezoek aan de postboom en het museum in Mosselbaai: aan boord van de replica van het karveel van Bartholomeus Dias waan je je een echte ontdekkingsreiziger. Verder naar Swellendam, een van de oudste dorpjes van Zuid-Afrika en gebouwd in de Kaap-Hollandse stijl met de witte huizen en strooidaken. Via de Theewaterskloofdam en de spectaculaire bergpas kom je aan in Franschhoek. Hier vestigden zich in de 17de eeuw Franse Hugenoten. Zij brachten de kennis van de wijnbouw mee naar de Kaap. Enkele bekende wijndomeinen dragen nog steeds een Franse naam.

DAG 8 – DE WIJNROUTE OP KINDERMAAT (b)

Bezoek het historisch centrum van Stellenbosch met het Dorpsmuseum en de met eiken omzoomde straten. In Butterfly World kunnen de kinderen genieten van kleurrijke vlinders tussen de bloemen, planten en watervalletjes. ’s Middags kan je picknicken in de schaduw van de bomen op het prachtige wijndomein Boschendal. Bezoek zeker ook het prachtige domein van Babylonstoren en doe een begeleide wandeling in de uitgestrekte groente- en fruittuin. Een bijzondere speeltuin bezaaid met verrassingen: een labyrint van cactussen, dieren (ezels, kippen, eenden, schildpadden), gigantische pompoenbedden, geheime paden, een insectenhotel of zelfs nestvormige hutten in de bomen. Kortom, een hele wereld om urenlang te verkennen! Je kan de dag afsluiten in het wijnhuis Nederburg met een wijnproeverij voor de volwassenen en een “kiddies pairing” voor de kleinsten. Zij worden verwend met milkshake, chocomelk en heerlijke koekjes.

DAG 9 – LANGS DE BOOMSLANG VAN KIRSTENBOSCH NAAR DE PLATSTE BERG TER WERELD (b)

Vertrek naar Kaapstad. Onderweg bezoek mogelijk aan de plantentuin van Kirstenbosch en wandeling op de “Boomslang” die zich een weg baant tussen de boomtoppen. Verder naar de Tafelberg: je neemt er de kabellift (tickets inclusief) naar boven waar je geniet van het prachtige uitzicht. Aangename wandeling in de Compagniestuin tussen de oude bomen en dartele eekhoorns. Sluit de dag af aan het V&A Waterfront, de oude haven en nu een gezellige plek met winkeltjes en restaurants. Je kan er het Aquarium bezoeken of een spectaculaire helikoptervlucht maken.

DAG 10 – ONTDEKKING VAN CITY BOWL (b)

Aan de V&A Waterfront doen begint jullie fietstocht door Cape Town, de beste manier om deze ongelooflijke stad te ervaren. Jullie leren over het rijke erfgoed van Kaapstad terwijl je van de Waterfront naar de bruisende binnenstad fietst. Van op de fiets maak je de stad en haar inwoners van dichtbij mee. Vanuit het historische stadscentrum fietsen jullie naar de kleurrijke Bo-Kaap en vervolgens naar Green Point, alvorens langs de Atlantische kust terug te keren naar de Waterfront. Historische en moderne bezienswaardigheden die jullie tijdens de tour voorbij komen zijn Adderley Street, Bo-Kaap, The Company Gardens, St. George’s Mall, Green Point Stadium en Eco-Park en het Kasteel van Goede Hoop.

DAG 11 – IN HET SPOOR VAN DIAS NAAR KAAP DE GOEDE HOOP (b)

Je rijdt langs de spectaculaire kustweg Chapman’s Peak om uiteindelijk bij de mythische Kaap de Goede Hoop aan te komen. Een parel van fauna en flora waar de bavianen baas zijn, hou de vensters van de wagen goed gesloten! Je kan de kabelbaan nemen naar Kaappunt of een prachtige wandeling maken In Simonstad maak je kennis met een kolonie ezelpinguïns die zich op het strand gevestigd hebben, een grappig schouwspel waar je uren naar kunt kijken.

DAG 12 – LAATSTE MOMENTEN IN HET LAND VAN MANDELA (b)

Vandaag wacht er jullie een onvergetelijke afsluiter van de reis (optioneel). In een oldtimer moto met zijspan brengt een ervaren chauffeur jullie naar enkele van de mooiste plekjes van Kaapstad en omgeving. Vertrek naar de luchthaven, afgifte huurwagen en terugvlucht.

DAG 13 – AANKOMST BRUSSEL

Aankomst in Brussel na een avontuurlijke reis. Een citaat van Nelson Mandela om mee te nemen: “Ik verlies nooit. Of ik win of ik leer”.