Zuid-Afrika: Kaapstad, wijn, safari en de tuinroute

individuele selfdrive - Schrijf je nu in

selfdrive met huurwagen

Proef van heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen, keer terug naar de tijd van de ontdekkingsreizigers in Mosselbaai en Kaap de Goede Hoop, sta oog in oog met de ‘Big seven’ -geen katjes om zonder handschoenen aan te pakken- of met snelle struisvogels (kunnen tot 70 km/h snelheid halen),… Met een huurauto ontdekt u op uw eigen tempo de highlights van de Kaap en de Tuinroute.

 

Ga zelf op ontdekking met een huurwagen en proef heerlijke Zuid-Afrikaanse wijnen in Paarl, Stellenbosch en Montagu, evenals smakelijke oesters in Knynsa.

 

Dag 1 tot 2 – Kaapstad

Na aankomst op de luchthaven van Kaapstad pikt u de huurwagen op. Omdat Kaapstad een relatief kleine stad is, kan u op twee dagen veel onvergetelijke ervaringen meepikken zonder dat het te gehaast wordt. Geniet van 360° zicht bovenop de Tafelberg, maak een ontspannen wandeling langs de Sea Point Promenade en bezoek het adembenemende Kaapse Schiereiland.

 
 

25 km

Kaapstad

 Dag 3 – Hermanus

Neem de route via Betty’s en Pringle Bay naar Hermanus, het meest bekend om de walvissen die jaarlijks tussen juli en november kunnen waargenomen worden vanop de waterkant of tijdens een bootexcursie.

 
 

130 km

Hermanus
 
 Dag 4 – Mosselbaai

In Gansbaai, zo’n 40 min. ten zuiden van Hermanus, kan u zich wagen aan kooiduiken met witte haaien. Na een korte stop in Kaap Agulhas (het meest zuidelijke punt van Afrika) rijdt u door naar Mosselbaai, een kuststadje aan het begin van de Tuinroute waar de eerste ontdekkingsreizigers in 1488 aan wal kwamen.

 
 330 km
Mosselbaai

Optionele excursies

 

Kooiduiken met haaien in Gansbaai

v.a. €134.00

 Dag 5 – Oudtshoorn

De reis gaat verder naar Oudtshoorn, gelegen tussen de Swartberg en het Outeniqua gebergte. Een echte aanrader is een rit door de Swartberg Pass bij zonsondergang gevolgd door een typisch Zuid-Afrikaans diner in restaurant Kobus se Gat. Avonturiers kunnen opteren om de berg te voet of per mountainbike af te dalen.

95 km

Oudtshoorn

 

 

 Dag 6 – Knysna

Volgende bestemming: Knysna! In dit charmante kustdorpje zijn oesters de specialiteit. Een excursie naar Featherbed Nature Reserve aan de prachtige Knysna Lagoon is bovendien een onmisbare eco-ervaring.

130 km
Knysna

Optionele excursies

 

Featherbed Eco-Experience

v.a. €36.00

 Dag 7 tot 8 – Tsitsikamma

U baant zich een weg naar Tsitsikamma, waar voor natuurliefhebbers een intense beleving wacht. Dit reservaat is vooral gekend voor zijn vele verbluffende wandelroutes en indrukwekkende landschappen.

 

120 km

Tsitsikamma

 Dag 9 tot 10 – Addo Elephant Park

Eenmaal Jeffrey’s Bay voorbij, verlaat u de Tuinroute richting het Addo Nationaal Park, de thuis van één van de grootste concentraties olifanten ter wereld. U kan het park met de eigen wagen verkennen of kiezen voor een begeleide safari in open 4×4.

 

210 km

Addo Elephant Park

Optionele excursies

 

Safari in Addo Elephant Nationaal Park

v.a. €29.00

 Dag 11 – Port Elizabeth

U verruilt de Zuid-Afrikaanse bush voor het bruisende Port Elizabeth. Deze stad is niet alleen rijk aan historische, architecturale en culturele bijzonderheden, het biedt eveneens uitstekende zwemstranden, surfplekken en andere watersportmogelijkheden.

 
 

65 km

Port Elizabeth

 Dag 12 – Vertrek Port Elizabeth

De rondreis zit erop. U rijdt naar de luchthaven van Port Elizabeth, waar u de huurwagen inlevert.

Vertrek Port Elizabeth

Reisroute, foto’s en beelden zijn van Live to travel, Gentsesteenweg 37, 9300 Aalst